Flexibel Elastisch (TPV/SEBS)

In sommige gevallen is er een flexibel materiaal gewenst. Dit elastische materiaal is gemaakt op basis van TPV (thermoplastic vulcanizate) en SEBS (Styrene Ethyrene Butylene Styrene).

Het grote voordeel is dat het vacuümvormbaar is en tevens weer- en UV bestendig. Het materiaal is daarnaast 100% recyclebaar en tot op heden verkrijgbaar in een matte antraciet kleur. Op dit moment is het materiaal alleen nog maar verkrijgbaar in een maximale dikte van 2 mm. Het materiaal is niet zelfdovend, maar wel goed bestand tegen synthetische oliën.

Overige kenmerken:
- Soortelijke massa circa 1,12 gcm3
- Gebruikstemperatuur tussen -50 en +80°C

Toepassing:
Per toeval zijn wij destijds gestuit op dit flexibele materiaal. Vanuit een klant werd er gevraagd om hier een dop van te produceren. Maar ook werd er door een aantal van onze leverancier gevraagd om het materiaal te testen. Hieruit bleek dat het materiaal toepasbaar is, maar wat lastig in te spannen in een machine en ook de nabewerking heeft wat haken en ogen.

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Het Proces

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, een mondeling toegelicht idee of een electronische-file, wij zijn binnen ons bedrijf in staat het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct.

Onze vacuümvormafdeling met een 4-tal uiterst moderne, computergestuurde vacuümvormmachines is in staat van kunststofplaatmateriaal met een dikte van maar liefst 16 mm en een maximaal formaat van 1900 x 1400 mm tot een product te vervormen. Het product kan hierbij in het midden ook nog eens 1000 mm hoog zijn!