Materialen

Zoals al eerder aangehaald, wordt ieder product bij ons op maat gemaakt. Per product dient een geschikt materiaal te worden gekozen. De keuze van het materiaal is afhankelijk van de bruikbaarheid en duurzaamheid, maar natuurlijk ook zeer afhankelijk per sector.

Zo mag men bijvoorbeeld in de voedingssector geen gebruik maken van ABS. Het materiaal ABS kennen we van de legoblokjes. Officieel is dit materiaal niet geschikt om te gebruiken in de voedingsindustrie. PET materiaal daarentegen mag wel worden gebruikt in de voedingsindustrie. Het PET materiaal is bekend van (cola) flessen.

Eigen toepassing
Belangrijk hierbij is dat ieder materiaal zijn eigen toepassing heeft. Niet alleen de toepassing qua sector is van belang, ook andere factoren zijn zeer bepalend in de materiaal keuze. Denk aan de gewenste kleur van het materiaal, de eventuele vorm vastheid, maar bijvoorbeeld ook of het chemisch bestendig is kan een van de voorwaarden voor de keuze van het materiaal zijn.

Eventuele nabewerkingen
Tevens is het belangrijk om te bekijken wat er op het gebied van assembleren nog plaats gaat vinden. Dient het eindproduct bijvoorbeeld nog te worden verlijmd of gekit. Maar ook kan het gewenst zijn om het eindproduct te voorzien van een andere kleur. Ook in dit geval is het materiaal alles bepalend.

Meedenken tot oplossing
Graag denken wij hier tot in detail met u over mee. Dankzij de vele jaren ervaring weten onze medewerkers het juiste materiaal aan de toepassing van het eindproduct te koppelen. En niet alleen op het gebied van de beste keuze staan wij paraat, ook denken wij kostenbesparend. Onze ervaring leert dat wanneer men ervan uit gaat dat iets te duur zal worden of niet mogelijk is, wij in veel gevallen een oplossing weten te vinden!