Ventilatorkap

In deze video is te zien hoe we aan de slag gaan met het frezen van de ventilatorkap. De ventilatorkap is uiteindelijk onderdeel van een compressor. Voorheen werd dit product veelvuldig toepast op schepen. Interessant om hierbij te vernoemen is het feit dat er wordt begonnen met een dikke plaat van 8mm als basis materiaal. De kap dient namelijk uiteindelijk nog voldoende stevig te zijn.

Wat dit project zo bewerkelijk maakt, is het frezen. Eerst wordt er een patroon uitgefreesd, waarna de buitencontour en bevestigingsgaten volgen. Het was een uitdaging om het product passend te krijgen en om de uiteindelijke vorm te verkrijgen. Dit is gelukt na circa 150 frezen en per product 6 minuten op de freesmachine.

Na handmatige nabewerking en controle waren de producten klaar voor verzending.

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Het Proces

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, een mondeling toegelicht idee of een electronische-file, wij zijn binnen ons bedrijf in staat het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct.

Onze vacuümvormafdeling met een 4-tal uiterst moderne, computergestuurde vacuümvormmachines is in staat van kunststofplaatmateriaal met een dikte van maar liefst 16 mm en een maximaal formaat van 1900 x 1400 mm tot een product te vervormen. Het product kan hierbij in het midden ook nog eens 1000 mm hoog zijn!