HEKU Kunststoffen BV • T +31(0)13 509 2400 • info@heku.nl

Acronytril Butadieen Styreen (ABS)

ABS is in de volksmond één van de bekendste kunststoffen. Het materiaal is een zogenaamde co-polymeer. Deze kunststof valt op door de hoge slagvastheid die verkregen is door toevoeging van butadieen (een synthetisch rubber). Het materiaal heeft een behoorlijke opper-vlaktehardheid en is daardoor behoorlijk krasvast. De elektrostatische oplading van het materiaal is gering te noemen.

Soortelijke massa circa 1,07 g/cm3
Gebruikstemp. tussen -35 en +90°C

Het materiaal is standaard niet zelfdovend. Op verzoek is het mogelijk het materiaal te voorzien van een brandnorm (minimale productdikte 2mm). Tevens wordt het materiaal veelvuldig gebruikt als basis voor een co-extrusie toepassing; hierbij wordt gedurende de productie op het ABS bijvoorbeeld een transparante PMMA of PC toplaag opgebracht om tot een optisch als mechanisch acceptabel product te komen.

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Het Proces

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, een mondeling toegelicht idee of een electronische-file, wij zijn binnen ons bedrijf in staat het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct.

Onze vacuümvormafdeling met een 4-tal uiterst moderne, computergestuurde vacuümvormmachines is in staat van kunststofplaatmateriaal met een dikte van maar liefst 16 mm en een maximaal formaat van 1900 x 1400 mm tot een product te vervormen. Het product kan hierbij in het midden ook nog eens 1000 mm hoog zijn!