Kunststof zetten

Kunststof zetten kan op 2 verschillende manier; warm zetten en koud zetten.

Warm kunststof zetten

Het is mogelijk om met deze techniek meerdere buigingen te maken bij een product. Het plaatmateriaal wordt bij het zetten plaatselijk verwarmd door gloeispiralen. Nadat deze verwarmd is wordt het product in de juiste hoek gebogen. Zodra het afgekoeld is behoudt het materiaal zijn vorm. Dit proces kan met alle thermoplastische kunststoffen worden gedaan tot een dikte van 15mm.

Koud kunststof zetten

Het materiaal Polycarbonaat kan ook koud gezet worden. Bij deze techniek worden kunststof platen op een zetbank in de gewenste hoek gebogen.

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Het Proces

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, een mondeling toegelicht idee of een electronische-file, wij zijn binnen ons bedrijf in staat het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct.

Onze vacuümvormafdeling met een 4-tal uiterst moderne, computergestuurde vacuümvormmachines is in staat van kunststofplaatmateriaal met een dikte van maar liefst 16 mm en een maximaal formaat van 1900 x 1400 mm tot een product te vervormen. Het product kan hierbij in het midden ook nog eens 1000 mm hoog zijn!