Poly Methyl Meth Acrylaat (PMMA)

Poly Methyl Meth Acrylaat is beter bekend als acrylaat of plexiglas. PMMA wordt met name in de reclamewereld veelvuldig gebruikt omdat het materiaal een perfecte lichttransmissie, kleurechtheid en kleuruitstraling heeft. Het materiaal is één van de minst krasgevoelige kunststoffen. Standaard is het materiaal niet zelfdovend en dient dus bewerkt te worden.

Het materiaal is naast dat het verkrijgbaar in vele kleuren, verkrijgbaar in twee verschillende kwaliteiten:

• Gegoten PMMA: is nagenoeg spanningsvrij en heeft uitstekende optische kwaliteiten. Door met name de variërende dikte in de plaat is deze minder goed te vacuümvormen.

• Geëxtrudeerd PMMA: is veel beter te vacuümvormen, maar is minder spanningsvrij.

Overige kenmerken:
- Soortelijke massa is circa 1,2 g/cm3.
- Gebruikstemp. tussen -40 en +85°C

Toepassing:
Omdat het materiaal wat lastig te vormen is, gebruiken wij het binnen Heku Kunststoffen zelden. Een duidelijk voorbeeld van PMMA is een omhulsel van een knipperlicht. Ook leveren wij het materiaal als vlakken platen.

 

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Het Proces

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, een mondeling toegelicht idee of een electronische-file, wij zijn binnen ons bedrijf in staat het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct.

Onze vacuümvormafdeling met een 4-tal uiterst moderne, computergestuurde vacuümvormmachines is in staat van kunststofplaatmateriaal met een dikte van maar liefst 16 mm en een maximaal formaat van 1900 x 1400 mm tot een product te vervormen. Het product kan hierbij in het midden ook nog eens 1000 mm hoog zijn!