CNC afwerken

Waar sommige klanten er voor kiezen om de producten zelf af te werken, zijn ook wij in staat om u te voorzien van diverse nabewerkingsmogelijkheden. Bijna als vanzelfsprekend worden terugkerende productieopdrachten afgewerkt middels één van onze 5-assige, 3 dimensionale CNC machines.

Diverse mogelijkheden
Of het nu gaat om kleine of grote producties, in onze werkplaats zijn wij voorzien van diverse CNC machines. Onder CNC afwerken verstaan we verschillende nabewerkingsmogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het frezen van een sleufje in combinatie met het boren van een gaatje op de juiste plaats.

Minder foutgevoelig
Door CNC te werk te gaan zijn we in staat om zeer nauwkeurig te werken, maar ook is CNC minder foutgevoelig. Dit doordat er voor ieder specifiek product een uniek programma wordt geschreven. In tegenstelling tot het met de hand afwerken, gaat CNC altijd uit van een en hetzelfde in te stellen nabewerkingsprogramma.

CNC of hand bewerken
CNC en met de hand afwerken zijn allebei opties. Hand afwerken is in sommige gevallen sneller, en dus goedkoper. Denk hierbij aan het bewerken van een golfplaat. Het boren van een gaatje van 2,8 mm daarentegen behoort tot CNC afwerken. Dit omdat met de hand boren niet maatvast is. Een boortje kan gaan slingeren, waardoor het gaatje niet exact even groot wordt.

Millimeter werk
Zodra iets op de millimeter nauwkeurig dient te worden afgewerkt, is hand afwerken natuurlijk geen optie. Een minimale afwijking is voor veel gewenste eindproducten namelijk cruciaal. Denk hierbij onder andere aan het maken van sleuven, gaten en contouren op de juiste plek. Dit alles is mogelijk dankzij ons geavanceerde computerprogramma.

 

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Het Proces

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, een mondeling toegelicht idee of een electronische-file, wij zijn binnen ons bedrijf in staat het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct.

Onze vacuümvormafdeling met een 4-tal uiterst moderne, computergestuurde vacuümvormmachines is in staat van kunststofplaatmateriaal met een dikte van maar liefst 16 mm en een maximaal formaat van 1900 x 1400 mm tot een product te vervormen. Het product kan hierbij in het midden ook nog eens 1000 mm hoog zijn!