Dieptrekken

Dieptrekken wordt ook wel persen of vacuümvormen genoemd. De techniek dieptrekken maakt in het geval van Heku Kunststoffen gebruik van kunststofplaatmateriaal. Tijdens dieptrekken wordt de kunststof eerst verwarmd, waarna het materiaal in of over een mal wordt getrokken. Dit door middel van luchtdruk of onderdruk.

Techniek dieptrekken
Naast dat wij gespecialiseerd zijn in het dieptrekken van kunststof, is dieptrekken tevens een techniek dat veelvuldig wordt ingezet voor het vormen van metaal. Bij dieptrekken wordt een matrijs gebruikt die het te vervaardigen eindproduct dient te realiseren. Daarnaast is er een tegenovergestelde vorm, dat precies in de matrijs past. Zodra het dieptrekken in werking wordt gezet, drukt een pers de twee delen tegen elkaar.

Positief en negatief dieptrekken
Afhankelijk van de eisen die aan het product worden gesteld kan gebruik worden gemaakt van een zogenaamde positieve of negatieve mal tijdens het dieptrekken. Wanneer we spreken over positief dieptrekken, dan vormt de vorm zich er om heen. Wanneer een vorm wordt ingezogen tijdens het dieptrekken, spreken we van negatief vormen. Welke vorm van dieptrekken er wordt toegepast heeft te maken met de dikte en de structuur van het materiaal. Maar ook de uiteindelijke toepassing van de mal of het product bepaald welke techniek van dieptrekken er wordt ingezet.

Dieptrekken bij Heku Kunststoffen
Om kunststof te dieptrekken of te vacuümvormen, kunt u bij ons terecht. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van kunststofproducten met behulp van de techniek van dieptrekken. Dankzij onze jarenlange ervaring en ons uiterst modern machinepark, hebben wij alles in huis om ieder gewenst eindproduct te realiseren. Het dieptrekken gebeurt binnen Heku Kunststoffen volledig geautomatiseerd.