HEKU Kunststoffen BV • T +31(0)13 509 2400 • info@heku.nl

Acrilaat styreen acrylonitril (ASA)

Het materiaal heeft een grote taaiheid en stijfheid, goede chemische weerstand en thermische stabiliteit en is uitstekend weerbestendig.
ASA is in 1970 door BASF geïntroduceerd om een beter weerbestendig materiaal dan ABS te creëren. Het materiaal wordt vooral buiten toegepast als gevelbekleding, ventilatorrooster en voor auto en tractor onderdelen. Het is goed bestand tegen verdunde (mineraal-)zuren, logen, alcohol, water, minerale oliën en vetten.

Kleur/oppervlakte
ASA is gemakkelijk in te kleuren en is ook in transparante uitvoering beschikbaar.
Het oppervlakte is licht glanzend tot mat. Zeer goed UV- en weerbestendig en in bijna alle kleuren verkrijgbaar.
Soortelijke massa circa 1,07 g/cm3
Gebruikstemp. tussen -45 en +105°C

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Het Proces

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, een mondeling toegelicht idee of een electronische-file, wij zijn binnen ons bedrijf in staat het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct.

Onze vacuümvormafdeling met een 4-tal uiterst moderne, computergestuurde vacuümvormmachines is in staat van kunststofplaatmateriaal met een dikte van maar liefst 16 mm en een maximaal formaat van 1900 x 1400 mm tot een product te vervormen. Het product kan hierbij in het midden ook nog eens 1000 mm hoog zijn!