Acrilaat styreen acrylonitril (ASA)

Acrylaat Styreen Acrylonitril bezit een goede chemische weerstand, thermische stabiliteit en is uitstekend weerbestendig.

Het materiaal wordt daarom vooral buiten toegepast als gevelbekleding, ventilatorrooster, maar ook voor auto- en tractoronderdelen. ASA is goed bestand tegen verdunde (mineraal-)zuren, logen, alcohol, water, minerale oliën en vetten.

Naast dat het ASA materiaal gemakkelijk in te kleuren is, is er tevens een transparante uitvoering beschikbaar. Het oppervlakte is licht glanzend tot mat. Zeer goed UV- en weerbestendig en in bijna alle gewenste kleuren verkrijgbaar.

Overige kenmerken:
- Soortelijke massa circa 1,07 g/cm3
- Gebruikstemp. tussen -45 en +105°C

Toepassing:
In ons geval wordt het ASA materiaal veelvuldig ingezet voor onderdelen van machines. Maar ook tractoronderdelen behoren tot een van de toepassingen waarvoor wij het Acrylaat Styreen Acrylonitril materiaal inzetten.

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Het Proces

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, een mondeling toegelicht idee of een electronische-file, wij zijn binnen ons bedrijf in staat het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct.

Onze vacuümvormafdeling met een 4-tal uiterst moderne, computergestuurde vacuümvormmachines is in staat van kunststofplaatmateriaal met een dikte van maar liefst 16 mm en een maximaal formaat van 1900 x 1400 mm tot een product te vervormen. Het product kan hierbij in het midden ook nog eens 1000 mm hoog zijn!