Poly Ethyleen (PE)

Poly Ethyleen kenmerkt zich door een hoge chemische bestendigheid en een redelijk hoog temperatuur bereik. Echter minder hoog dan Poly Propyleen. Het materiaal voelt enigszins vettig aan, is zeer taai, nagenoeg onbreekbaar en niet overspuit- of overschilderbaar. Om PE te kunnen vacuümvormen is er een aluminium productiemal noodzakelijk.

Overige kenmerken:
- Soortelijke massa circa 0,96 g/cm3.
- Gebruikstemp. tussen -50 en +80°C

Toepassing:
Poly Ethyleen wordt vaak ingezet voor de chemische sector. Dankzij de hoge chemische bestendigheid en het hoge tempratuur bereik, wordt het materiaal vaak gebruikt voor de productie van golfplaten. In ons geval produceren wij met dit materiaal golfplaten voor de stallenbouw.

Maar ook onderdelen die in contact komen met zuurbaden en filters voor zwembaden worden van PE materiaal gemaakt.

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Het Proces

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, een mondeling toegelicht idee of een electronische-file, wij zijn binnen ons bedrijf in staat het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct.

Onze vacuümvormafdeling met een 4-tal uiterst moderne, computergestuurde vacuümvormmachines is in staat van kunststofplaatmateriaal met een dikte van maar liefst 16 mm en een maximaal formaat van 1900 x 1400 mm tot een product te vervormen. Het product kan hierbij in het midden ook nog eens 1000 mm hoog zijn!