Het Proces

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, mondeling toegelicht of digitaal als tekening, Heku Kunststoffen is in staat om het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct. Dankzij de vakkundige en ervaren medewerkers is er voor ieder vraagstuk een oplossing.

Het start met een tekening
Voordat we aan de slag kunnen met de tekening, dient deze door ons te worden bewerkt. Dat er per project een tekening wordt aangeleverd, is vandaag de dag het meest voorkomend maar niet noodzakelijk. Wij kunnen u namelijk tevens voorzien van een tekening op maat.

Aan de hand van de tekening wordt er onderzoek gedaan naar of de aanvraag te realiseren is. Is dit het geval, dan kan er na akkoord op de offerte worden overgaan tot de verdere ontwikkeling.

In het vervolg traject wordt de tekening volledig uitgeplozen, waarna er nog maar een deel van de tekening overblijft. Omdat wij ons ontfermen over het produceren van de mal, dient er alleen de ‘binnenkant’ van een tekening over te blijven. Vervolgens wordt het ontwerp digitaal dichtgetimmerd en vindt er nogmaals een check plaats of het product nog steeds realiseerbaar is.

Ontwikkeling mal
Na het ontvangen van groen licht, gaan we aan de slag met de ontwikkeling van een proefmal. Kort daarna ontvangt de klant een handgemaakte mal. Er vindt opnieuw een controlemoment plaats. Nadat de definitieve mal C&C afgewerkt is, kan de productie van start gaan.

Wanneer we gaan kijken naar de tijdsduur van dit traject, kunt u rekening houden met een periode van ongeveer 6 weken. Hierbij wordt 3 weken besteed aan de ontwikkeling voor de eerste vorm en 3 weken tot de definitieve mal.

Werkwijze
Oplossingsgerichtheid staat gedurende dit gehele proces centraal. Tijdens het project zijn wij continu bezig met het aandragen van oplossingen, waardoor de klant uiteindelijk een ultiem eindproduct in ontvangst kan nemen. Dankzij onze praktijkgerichte aanpak is dit alles realiseerbaar. Naast dat de mal wordt bedacht, vindt ook het ontwikkelingstraject intern plaats. Hierbij communiceren we middels korte lijnen en wordt er gebruik gemaakt van interne kennis en ervaring. Dit is iets wat erg gewaardeerd wordt door onze klanten.

Praktische feiten
Op praktisch gebied zijn we bij Heku Kunststoffen in staat om van kunststofplaatmateriaal, met een dikte van maar liefst 16 mm en een maximaal formaat van 1850 x 1350 mm (i.v.m. speling), een product te vormen. Het product mag in het midden 800 mm hoog zijn.

Meer uitleg omtrent het complete proces, van het bouwen van een mal tot de gedetailleerde afwerking, leest u hieronder.

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Filosofie

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, een mondeling toegelicht idee of een electronische-file, wij zijn binnen ons bedrijf in staat het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct.

Waarom wij?

Wij leveren aan meer dan 120 klanten per jaar waarvan aan sommigen meer dan 200 verschillende producten. Ook worden model- en standbouwers voorzien van éénmalige producten, waarvoor de betreffende mal soms aangeleverd wordt.

Wij denken graag mee vanaf de schets zodat voor u het beste product voor de laagste prijs geleverd kan worden.