HEKU Kunststoffen BV • T +31(0)13 509 2400 • info@heku.nl

Poly Ethylene Terefthalate (PET-G)

PET-G is één van de nieuwste kunststoffen met bijzondere eigenschappen. Het materiaal is met name in een transparante en opale (melkwitte) uitvoering verkrijgbaar. Een gewenste kleur (bij grotere afname) behoort ook tot de mogelijkheden.

De materiaalsoort heeft met name bekendheid gekregen door de nagenoeg onbreekbare kunststof cola-flessen die de glazen flessen bijna geheel verbannen hebben.

PET-G is uitstekend vervormbaar waardoor een zeer goede dikteverdeling van het eindproduct ontstaat. Door de taaiheid van het materiaal is het uitstekend te bewerken (bijvoorbeeld boren) en is daardoor in sommige gevallen een goed alternatief voor bijvoorbeeld PMMA of PC.

Soortelijke massa circa 1,3 g/cm3.
Gebruikstemp tussen -40 en +65°C

Standaard is het materiaal zelfdovend. Brandnorm: DIN 4102 B1.

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Het Proces

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, een mondeling toegelicht idee of een electronische-file, wij zijn binnen ons bedrijf in staat het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct.

Onze vacuümvormafdeling met een 4-tal uiterst moderne, computergestuurde vacuümvormmachines is in staat van kunststofplaatmateriaal met een dikte van maar liefst 16 mm en een maximaal formaat van 1900 x 1400 mm tot een product te vervormen. Het product kan hierbij in het midden ook nog eens 1000 mm hoog zijn!