HEKU Kunststoffen BV • T +31(0)13 509 2400 • info@heku.nl

Poly Styreen (PS)

PS is een veel toegepaste kunststof en tevens één van de goedkoopste. Een zeer bekend product gemaakt van deze kunststof is het polystyreen drinkbekertje (dit vacuümvormproduct wordt overigens gemaakt van 4 mm uitgangsmateriaal !).

Het standaard PS is echter zeer bros en wij adviseren bij het vacuümvormen van technische producten dit materiaal niet toe te passen maar in plaats hiervan ABS te gebruiken. Het materiaal is uitstekend te bedrukken. Wel dient er bij gebruik van dit materiaal rekening gehouden te worden met de gevoeligheid voor oplosmiddelen.

Soortelijke massa circa 1,04 g/cm3.
Gebruikstemp. tussen -10 en +60°C

Standaard is het materiaal niet zelfdovend.

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Het Proces

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, een mondeling toegelicht idee of een electronische-file, wij zijn binnen ons bedrijf in staat het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct.

Onze vacuümvormafdeling met een 4-tal uiterst moderne, computergestuurde vacuümvormmachines is in staat van kunststofplaatmateriaal met een dikte van maar liefst 16 mm en een maximaal formaat van 1900 x 1400 mm tot een product te vervormen. Het product kan hierbij in het midden ook nog eens 1000 mm hoog zijn!