Poly Styreen (PS)

Poly Styreen is een kunststof dat vaak wordt gebruikt. Bekende producten die gemaakt worden van dit materiaal zijn de (wegwerp) drinkbekers, borden en bestek.

Standaard PS is echter zeer bros. Wij adviseren dan ook bij het vacuümvormen van technische producten dit materiaal niet toe te passen. Maak in plaats van PS dan liever gebruik van ABS.

Het PS materiaal is daarentegen wel uitstekend te bedrukken. Bij toepassing van dit materiaal, dient er rekening gehouden te worden met de gevoeligheid voor oplosmiddelen. Standaard is het materiaal niet zelfdovend.

Overige kenmerken:
- Soortelijke massa circa 1,04 g/cm3.
- Gebruikstemp. tussen -10 en +60°C

Toepassing:
Zoals hierboven al wordt aangekaart, is het Poly Styreen materiaal welbekend van de plastic wegwerp borden. Voorheen werd het materiaal vaak ingezet wegens kostenbesparing. Vandaag de dag gaan er echter veel klanten over naar ABS. Dit omdat de eisen voor producten hoger worden, maar ook is het materiaal een stuk minder interessant doordat het niet zelfdovend is.

Wanneer er PS als materiaal wordt gebruikt, gaat het vaak om massa productie. Ook de plastic frietbakjes uit de voedingssector worden van dit materiaal gemaakt.

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Het Proces

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, een mondeling toegelicht idee of een electronische-file, wij zijn binnen ons bedrijf in staat het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct.

Onze vacuümvormafdeling met een 4-tal uiterst moderne, computergestuurde vacuümvormmachines is in staat van kunststofplaatmateriaal met een dikte van maar liefst 16 mm en een maximaal formaat van 1900 x 1400 mm tot een product te vervormen. Het product kan hierbij in het midden ook nog eens 1000 mm hoog zijn!