Vacuümvormen van materialen

Vacuümvormen, ook wel dieptrekken genoemd, omvat het proces waarbij een kunststofplaat wordt verwarmd en gevormd tot een mal of eindproduct. Bij vacuümvormen kan er gebruik gemaakt worden van diverse materialen. Wat voor materiaal er gebruikt gaat worden tijdens het vacuümvorm proces is zeer afhankelijk van de uiteindelijke toepassing.

Vacuümvorm materiaal keuze
Van kunststof materialen kunnen tal van eindproducten worden gefabriceerd. Maar wat voor materiaal kiest u zodra u kunststof gaat vacuümvormen? Heku Kunststoffen maakt producten van kunststof materialen voor zeer uiteenlopende branches. Wat voor materiaal er gekozen wordt voorafgaand het vacuümvormen is tevens afhankelijk van de branche. Neem bijvoorbeeld de voedingsindustrie. Indien er geproduceerd wordt voor deze sector, dient er weloverwogen een vacuümvorm materiaal te worden gekozen. Een materiaal dat voldoet aan diverse gezondheidseisen.

Meest voorkomende materialen bij vacuümvormen
Naast dat er van alles mogelijk is op het gebied van vacuümvormen en materialen, zijn er ook een aantal materialen te vinden waar wij vanuit Heku Kunststoffen graag mee werken of goede ervaringen bij hebben. Hierbij kunt u denken aan de volgende kunststof vacuümvorm materialen: ABS, PC, PE, PET-G, PMMA, PP, PS en ASA. Heeft u een ander materiaal dat u graag zou willen gebruiken voor het vacuümvormen? Laat het ons weten, dan bekijken wij samen met u de mogelijkheden.

Ervaring met vacuümvormen en materialen
Bij Heku Kunststoffen bezitten we de nodige ervaring op het gebied van vacuümvormen en materialen. Dankzij onze ervaring kunnen wij u goed voorzien op het gebied van materiaalkeuze. Los van het feit dat wij ook in veel gevallen voorafgaand het vacuümvormen het materiaal testen, weten onze medewerkers inmiddels welke materialen prettig werken per gewenst eindproduct. Wat kunnen we voor u betekenen op het gebied van vacuümvormen en materialen? We horen graag van u!