Matrijzen bouw

Het gieten en maken van mallen

Matrijzen, ook wel vormen of gietvormen genoemd, zijn noodzakelijk voor het maken van een mal. Voor het reproduceren van productie matrijzen hanteren we bij Heku Kunststoffen een gietprocéde dat op onze vacuümvorm methode is toegespitst.

Verschillende gietprocessen
Er zijn verschillende redenen waarom er voor een bepaald gietproces wordt gekozen. Dit kan te maken hebben met de vorm, het materiaal, maar ook wat is de toepassing van een klant. Hierbij dienen we ons af te vragen; wat wil de klant, maar ook wat is het bereik van de machines?

Welk materiaal er wordt gekozen is ook erg vorm afhankelijk. Sommige materialen gaan namelijk minder lang mee dan anderen. In veel gevallen is de eerste vraag hoeveel oplages moet de mal mee kunnen.

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Het Proces

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, een mondeling toegelicht idee of een electronische-file, wij zijn binnen ons bedrijf in staat het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct.

Onze vacuümvormafdeling met een 4-tal uiterst moderne, computergestuurde vacuümvormmachines is in staat van kunststofplaatmateriaal met een dikte van maar liefst 16 mm en een maximaal formaat van 1900 x 1400 mm tot een product te vervormen. Het product kan hierbij in het midden ook nog eens 1000 mm hoog zijn!