Vacuümtechniek

De vacuümtechniek kent voor onze specialisten geen geheimen. Ervaring en vakmanschap op het gebied van vacuümvormen zijn een vereiste, aangezien we werken met hoogwaardige, computergestuurde machines. Dankzij de toepassing van vacuümtechniek zijn we in staat om ieder gewenst product of mal te vormen vanuit kunststof.

De basis van vacuümtechniek
De basis van vacuümtechniek is het drukverschil tussen de omgeving en een gesloten ruimte. Neem hier als voorbeeld bijvoorbeeld een zuignap. Door toepassing van vacuümtechniek wordt de omgevingslucht buitengesloten. Voeg aan dit proces een hoge temperatuur toe, en er ontstaat de mogelijkheid om kunststof te vormen. Kortom, vacuümtechniek maakt gebruik van luchtdruk in combinatie met een warmte bron.

Toepassing van vacuümtechniek
Vacuümtechniek is een veelgebruikte techniek in meerdere industrieën. Met de vacuümtechniek zijn er dan ook veel mogelijkheden. De vacuümtechniek wordt in veel productieprocessen toegepast om iets op te tillen, maar is ook een onmisbaar onderdeel zodra we het hebben over vacuümvormen.  Bij vacuümvorming wordt een product gevormd door het verwarmen van een kunststof plaat. Door middel van luchtdruk, ook wel vacuümtechniek genoemd, wordt het materiaal in of over de vormmal getrokken.

Heku Kunststoffen en vacuümtechniek
Weten wat er allemaal mogelijk is door gebruikmaking van vacuümtechniek? Kijk dan vooral verder op onze website. En omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden, zijn we in het bezit van heldere video’s waar u met eigen ogen kunt zien wat er allemaal mogelijk is met de vacuümtechniek