Aluminium mallen

Aluminium mallen worden veelal gebruikt voor het verwerken van PolyEthyleen (PE) en PolyPropyleen (PP). Dit zijn materialen die chemisch bestendig zijn.

De materialen PE en PP zijn zoals u hierboven al leest erg krachtig. Het grote verschil tussen deze materialen ten opzichte van andere, is dat deze materialen al krimpen op de vormmachine. Zodra we iets gaan vormen, zet een materiaal (vaak) uit door de warmte. Zodra het materiaal afkoelt zal deze weer gaan krimpen. Bij de materialen PE en PP vindt dit proces al plaats op de machine.

Waarvoor dit soort materiaal wordt ingezet, is erg vraag afhankelijk. Een ding hierbij is zeker, er worden in ieder geval duurzame mallen gevraagd. Hierbij kunt u denken aan mallen voor stalleninrichting, een touringcar, maar ook de vliegtuigindustrie.

Het gebruik van aluminium mallen is dus sterk afhankelijk van de vorm en toepassing.

 

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Het Proces

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, een mondeling toegelicht idee of een electronische-file, wij zijn binnen ons bedrijf in staat het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct.

Onze vacuümvormafdeling met een 4-tal uiterst moderne, computergestuurde vacuümvormmachines is in staat van kunststofplaatmateriaal met een dikte van maar liefst 16 mm en een maximaal formaat van 1900 x 1400 mm tot een product te vervormen. Het product kan hierbij in het midden ook nog eens 1000 mm hoog zijn!