Thermovormen

Bent u op zoek naar een aanbieder die u kan ondersteunen op het gebied van thermovormen? Ook voor thermovorming bent u bij Heku Kunststoffen aan het juiste adres. Thermovormen, ook wel vacuümvormen genoemd, is een techniek waarbij kunststof platen worden verwarmd en gevormd tot mal of eindproduct. Na afkoeling behoudt de kunststof zijn vorm en kan deze naar eigen behoeften bewerkt worden.

Verschil thermovormen en vacuümvormen
Echter is er wel een verschil tussen thermovormen en vacuümvormen. Het verschil tussen vacuümvormen en thermovormen is dat bij vacuümvormen de kunststof in de machine wordt verwarmd en vervolgens vacuüm wordt gezogen in of om de matrijs. Bij thermovormen wordt de kunststofplaat verwarmd en vervolgens gebogen in de gewenste vorm.

Waarom thermovormen
Bent u op zoek naar een uniek product of mal van kunststof? De techniek thermovormen biedt veel mogelijkheden. Dit omdat veel traditionele machines veelal rechthoekig produceren. Thermovormen maakt het daarentegen mogelijk om iedere gewenste vorm te krijgen in het kunststof. Ook is thermovormen interessant wanneer u grote series wilt produceren. Matrijskosten bij thermovormen zijn relatief laag, waardoor er kosten bespaart blijven.

Thermovormen en materiaal
Wanneer er gebruik gemaakt wordt van de techniek thermovormen, beschikt Heku Kunststoffen over een breed scala kunststofmaterialen. Op het gebied van thermovormen is namelijk van alles mogelijk. Het basismateriaal dat gebruikt wordt voor thermovormen is plaat- of rolmateriaal. Wat voor kunststof er uiteindelijk gekozen wordt, is vaak afhankelijk van de mal of het eindproduct dat middels thermovormen geproduceerd gaat worden.

Overige kunststof projecten
Behalve voor thermovormen, kunt u voor nog veel meer kunststofzaken bij ons terecht. Heeft u een idee voor een mooi product? Dan horen we graag van u. Of u het nu aanlevert op papier, mondeling of digitaal, wij doen er alles aan om er een mooi eindproduct van te maken.