Poly Carbonaat (PC)

Poly Carbonaat kwalitatief één van de meest hoogwaardige materialen die voor het vacuümvormen te gebruiken is. Het materiaal is namelijk nagenoeg onbreekbaar. Er is zelfs een kogelwerende variant te verkrijgen. Het materiaal is wel krasgevoeliger dan PMMA. Daarnaast is het materiaal zelfdovend en wordt het veel ingezet als slagvast ‘glas’, met een lichtdoorlaatbaarheid van ca. 85%.

Overige kenmerken:
- Soortelijke massa circa 1,2 g/cm3.
- Gebruikstemp. tussen -30 en +110°C

Toepassing:
Zoals hierboven aangegeven staat Poly Carbonaat bekend als slagvast kunststof. Het wordt onder andere ingezet als kogelvrijglas. In dit geval wordt glas gecombineerd met diverse lagen PC. Maar bijvoorbeeld ook het schild van de ME wordt gemaakt van Poly Carbonaat. Dankzij de moleculen structuur, is het een zeer taai materiaal. Waardoor vacuümvormen echter wel wat lastiger wordt.

Ook het nabewerken van PC is niet optimaal. Een gaatje proberen te boren, kan al funest zijn voor de plaat, doordat deze scheurt.

Een ander voorbeeld waar Poly Carbonaat voor wordt ingezet, zijn de koplampen van auto’s. In dit geval wordt er wel een coating aangebracht die krassen tegengaat.

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Het Proces

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, een mondeling toegelicht idee of een electronische-file, wij zijn binnen ons bedrijf in staat het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct.

Onze vacuümvormafdeling met een 4-tal uiterst moderne, computergestuurde vacuümvormmachines is in staat van kunststofplaatmateriaal met een dikte van maar liefst 16 mm en een maximaal formaat van 1900 x 1400 mm tot een product te vervormen. Het product kan hierbij in het midden ook nog eens 1000 mm hoog zijn!