Poly Ethylene Terefthalate (PET-G)

PET-G is een kunststof met bijzondere eigenschappen. Het materiaal is met name in een transparante en melkwitte uitvoering verkrijgbaar.

Het materiaal heeft met name bekendheid gekregen door de nagenoeg onbreekbare kunststof colaflessen, die de glazen flessen bijna geheel verbannen hebben.

PET-G is uitstekend vervormbaar waardoor er een zeer goede dikteverdeling van het eindproduct ontstaat. Door de taaiheid van het materiaal is het uitstekend bewerkbaar en daarom in sommige gevallen een goed alternatief voor bijvoorbeeld PMMA of PC. Ook dit materiaal is standaard zelfdovend.

Overige kenmerken:
- Soortelijke massa circa 1,3 g/cm3.
- Gebruikstemp tussen -40 en +65°C

Toepassing:
Het PET-G materiaal zien we voornamelijk terug in de voedingsindustrie. Zoals hierboven al werd aangehaald, zijn de harde cola flessen hiervan een goed voorbeeld.

Wanneer er de mogelijkheid is om met het PET-G materiaal te werken, proberen wij dit te doen. Omdat het een wat zachter materiaal is, is het gemakkelijk te vormen en tevens goed na te bewerken.

Ook is het materiaal direct na vormen bewerkbaar. In tegenstelling tot andere materialen, die een paar dagen (of uur) dienen te rusten. Het rusten draagt namelijk bij aan het goed kunnen detecteren van spanning in het materiaal.

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Het Proces

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, een mondeling toegelicht idee of een electronische-file, wij zijn binnen ons bedrijf in staat het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct.

Onze vacuümvormafdeling met een 4-tal uiterst moderne, computergestuurde vacuümvormmachines is in staat van kunststofplaatmateriaal met een dikte van maar liefst 16 mm en een maximaal formaat van 1900 x 1400 mm tot een product te vervormen. Het product kan hierbij in het midden ook nog eens 1000 mm hoog zijn!