Poly Propyleen (PP)

Poly Propyleen kenmerkt zich door een bijzondere chemische bestendigheid en een hoog temperatuur bereik (zelfs hoger dan PE). Deze eigenschappen zijn de hoofdredenen waarom dit materiaal veelvuldig in de chemische industrie wordt toegepast.

Het materiaal voelt enigszins vettig aan, is zeer taai, nagenoeg onbreekbaar en niet overspuit- of overschilderbaar. Standaard is het materiaal niet zelfdovend.

Om PP te kunnen vacuümvormen is het noodzakelijk dat er een kwalitatief hoogwaardige productiemal wordt toegepast. Denk bijvoorbeeld aan een aluminium mal.

Overige kenmerken:
- Soortelijke massa circa 0,92 g/cm3.
- Gebruikstemp. tussen -10 en +100°C

Toepassing:
Het PP materiaal is zeer vergelijkbaar met Poly Ethyleen (PE). Het verschil zit echter in de waardes. Het ene materiaal heeft namelijk hogere waardes dan de ander. Welke er wordt gekozen is dus zeer afhankelijk van de uiteindelijke (chemische) toepassing.

Zoals bij het PE materiaal zien we PP vaak terug bij eindproducten die in contact komen met zuurbaden. Maar ook filters voor zwembaden die continu in het chloor hangen worden van dit materiaal geproduceerd.

Klaar om meer te ontdekken?

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Het Proces

Of wij uw idee aangeleverd krijgen vanaf een schets, een mondeling toegelicht idee of een electronische-file, wij zijn binnen ons bedrijf in staat het gehele proces tot een succes te maken. Vanaf het idee tot het daadwerkelijke kunststof eindproduct.

Onze vacuümvormafdeling met een 4-tal uiterst moderne, computergestuurde vacuümvormmachines is in staat van kunststofplaatmateriaal met een dikte van maar liefst 16 mm en een maximaal formaat van 1900 x 1400 mm tot een product te vervormen. Het product kan hierbij in het midden ook nog eens 1000 mm hoog zijn!